diumenge, 29 de novembre del 2015

SESSIÓ DE FILOSOFIA 3/18: BODEGÓ TARDOR (ARCIMBOLDO) + TAST FRUITS CARNOSOS

I.... Avui ha tocat posar en funcionament les nostres habilitats de pensament: raonar, esbrinar, endevinar, fer hipòtesis, etc, etc. És un moment on hem de tenir: ulls i orelles molt obertes per poder prestar molta atenció, boqueta ben tancada per a poder estar concentrats i pensar i, sobretot, la paraula NO està prohibida, ja que tot el que opinem és vàlid. Es tracta d'ART!
En un primer moment, vàrem fer una mica de conversa a partir d'una sèries de preguntes, on varen sortir moooltes respostes diferents: Què podem fer per saber si aquestes fruites són bones?, Com ho faríem perquè aquestes taronges fossin més dolces?, Quines coses fan tornar el menjar més dolç?, Què passaria si no existís la fruita?, Què no podríem fer sense fruita?, Què podem fer amb la fruita que tenim aquí?
Després, vàrem presentar la làmina d'art tapada i a poc a poc, a mesura que anàvem fent hipòtesis, l'anàvem destapant i podíem veure una miqueta més cada vegada. Giram el quadre i SORPRESA!! Sembla una cara, on les fruites respresenten les seves diferents parts i la fruitera/cistella, un capell.
Les propòs que, qui vulgui, faci una composició lliure igual que Arcimboldo feia, amb les fruites que hem portat. 
Finalment, tast i experimentació amb els fruits carnosos que hem portat. Hem descobert que alguns ens han agradat més que d'altres!! I els codonys???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada